Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Policija Brčko: Oprezno pri upotrebi pirotehničkih sredstava Istaknuto

pirS obzirom na uobičajnu praksu koju naši sugrađani primjenjuju tokom božićnih i novogodišnjih praznika, kada je riječ o upotrebi pirotehničkih sredstva, iz Policije distrikta danas su upozorili na opasnost koja ista mogu proizvesti.

“Sugrađanima upućujemo apel da se suzdrže od upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava za vrijeme praznika, a ako to već rade onda neka ih koriste u manjim količinama, oprezno i na otvorenom”, kaže Dževida Hukičević, portparol Policije.

 

Ona podsjeća da se upotreba petardi i druge pirotehnike negativno odražava na većinu građana, ali i na životinje jer izaziva stres i nelagodu, a nisu isključene ni fizičke povrede koje mogu nastati.

 

“Svako uznemiravanje građana pirotehničkim sredstvima na javnim površinama i na način kojim se izaziva uznemirenost građana je prekrašaj koji prema Zakonu o javnom redu i miru predviđa kazne od 100 do 1000 maraka”, naglasila je Hukičević.

 

Treba reći da je, na osnovu Odluke šefa Policije distrikta Brčko Gorana Pisića, upotreba i maloprodaja pirotehničkih sredstava za zabavu klase dva na području distrikta dozvoljena od 15. novembra ove pa do 15. januara 2021. godine.

 

Prema Zakonu, prodaju pirotehničkih sredstava na području distrikta mogu vršiti samo ovlaštene trgovine.

 

https://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com