Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Sankcije Velike Britanije za osobe koje ne poštuju suverenitet BiH ostaju i nakon Brexita Istaknuto

brit6Od 1. januara na snagu stupaju sankcije Velike Britanije prema BiH, koje su usvojene na nivou EU, a ostaju na snazi i nakon Brexita i odnose se na poštivanje suvereniteta i integriteta BiH i jačanje stabilnosti države.

"Poduzimanje kolektivnih akcija s međunarodnim partnerima se pokazalo kao najefikasnija poluga za promjene, a mi ćemo to i dalje činiti potičući naše partnere da razmotre potencijalnu ulogu restriktivnih mjera tamo gdje je to prikladno", odgovorili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH na pitanje baronese Arminke Helić o sankcijama osobama iz BiH koje podrivaju suverenitet, teritorijalni integritet, ustavni poredak BiH.Njeno pitanje se odnosilo na set evropskih normi koje uključuju sankcije za osobe koje su prijetnja miru, stabilnosti i sigurnosti BiH."1. januara na snagu stupaju propisi o Bosni i Hercegovini kako bi se osiguralo da Velika Britanija ima svoje autonomno tijelo za imenovanje pojedinaca koji podrivaju suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine (BiH), očekujemo da ćemo imati i alat za rješavanje najgorih izazova za stabilnost i budućnosti BiH", rekli su.


Naveli su također da se zauzimaju za veću borbu protiv korupcije, a samim tim i zarobljavanja države i sve to u saradnji sa Evropskom unijom.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com