Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Ovjera saobraćajnih dozvola usporila rad privrednika Istaknuto

 

Imajući u vidu da ovjere saobraćajnih dozvola traju do sedam dana, a da je do sada ista realizovana u toku jednog dana, Privredna komora Brčko distrikta BiH obratila se Odjeljenju za javni registar Vlade Brčko distrikta. Ovakav rok ovjere uticao je i usporio rad privrednih subjekata, istakli su u Komori.
„Sedmodnevni rok trajanja ovjere saobraćajnih dozvola predstavlja značajan problem privrednim subjektima. Pored svih okolnosti izazvanih virusom COVID – 19, ova izmjena dodatno usporava i otežava rad privrednicima Brčko distrikta BiH, što se posebno odnosi na ovjere za teretna vozila“ rekli su u Privrednoj komori Brčko distrikta.
Privredna komora uputila je molbu Odjeljenju za javni registar kako bi se ovjera saobraćajnih dozvola radila kao i do sada, u roku jednog dana, kada se vrši registracija motornog vozila.
Više informacija: Privredna komora Brčko distrikta BiH, tel: 049 216 116

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com