Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Na današnji dan prije 24 godine BiH je igrala protiv Brazila (VIDEO) Istaknuto

bosna i hercegovina brazil 1996 1024x68318. decembra 1996. godine “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prijateljsku utakmicu protiv tadašnjeg svjetskog prvaka – reprezentacije Brazila, prisjeća se Historija.ba.

 

 

Iako je rezultat na kraju utakmice glasio 1:0 u korist selekcije Brazila, može se reći da su se naši reprezentativci pokazali u dobrom svjetlu.

 

Treba dodati da je utakmicu, koja je odigrana u Manausu, posmatralo oko 20.000 gledalaca. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je popularni Ronaldo, a mrežu naše reprezentacije zatresao je u 67. minuti utakmice.

 

BiH je s klupe predvodio Fuad Muzurović, a igrali su: Dedić, Geca, Pintul, Ramčić, Kapetanović, Glavaš, Begić, Beširević, Šabić, Bolić i Salihamidžić.

 

Priliku u nastavku su dobili Musić, Turković, Dadić i Osmić.

 

Brazil je igrao u sastavu Zetti, Cafu, Goncalves, Andre Cruz, Ze Roberto, Flavio Conceicao, Leandro Avila, Denilson, Ronaldo, Giovanni i Djalminha. Priliku u nastavku su dobili Ricardinho, Junior, Rodrigo Fabri i Oseas.

 

https://reprezentacija.ba

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com