Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Esed Kadrić gradonačelnik Brčkog, Milić predsjednik Skupštine, u toku dogovori oko šefova odjeljenja Istaknuto

eso milicSutra se održava inaugurativna sjednica brčanskog Parlamenta, na kojoj bi podršku za predsjednika Skupštine trebao dobiti Siniša Milić, iz SNSD-a, dopredsjednik bi trebao biti Ivo Filipović iz HDZ-a, a novi gradoonačelnik Esed Kadrić iz SDA. Ovo je dogovor predstavnika parlamentarne većine u Distriktu.

„To je juče usaglašeno među predstavnicima 22 zastupnika koliko ih čini ovdašnja parlamentarna većina okupljena oko SNSD-a, SDA i HDZ-a. Vjerujem da će dogovor biti ozvaničen i glasanjem na sutrašnjoj sjednici Skupštine“, rekao je u ime većine dopredsjednik parlamenta Ivo Filipović.

 

Ovim je na neki način podržan i inicijalni prijedlog HDZ-a oko rotacije na čelnim pozicijama.

 

„Ja ovom prilikom želim da se zahvalim predstavnicima Srba koji su kod ovih razgovora imali osjećaj za specifičnosti Distrikta, pa i u vrlo osjetljivom pitanju kakav je izbor gradonačelnika“, dodao je Filipović. Tokom dana i sutra razgovaraće se i o raspodjeli dvanaest šefovskih mjesta u brčanskoj Vladi, kako bi izvršna vlast u novom sazivu, mogla započeti svoj rad već narednog mjeseca.

 

https://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com