Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Srbija: Sutra počinje vakcinacija Istaknuto

 

Predsjednik Srbije Aleksandr Vučić najavio je da će vakcinacija protiv virusa korona u Srbiji početi sutra, prvo u domovima za stare, kao i da će vakcinu primiti i neko iz vrha države.

 

“Da li će /premijer/ Ana Brnabić, ja, /ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja/ Darija Kisić Tepavčević … Videćemo”, rekao je Vučić novinarima.

Podsjetivši da Srbija trenutno ima više od 4.800 doza vakcine kompanije “Fajzer”, Vučić je naveo da će u janurau, februaru i martu iduće godine stići još vakcina.

On je rekao da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije dobila uzorke i drugih vakcina i da će nastaviti da rade svoj posao.

“Vakcina je spas, vakcina je spasila čovečanstvo, da nje nema neke druge bolesti ne bi bile iskorenjene”, rekao je Vučić.

On kaže da ima povjerenje u EU da će distribuisati Srbiji vakcine preko programa “Koviks” i da Srbija na njih neće morati da čeka nekoliko mjeseci poslije država članica Unije.

Vučić je rekao da Srbija samostalno radi na nabavci vakcina drugih proizvođača, izrazivši uvjerenje da će i to biti uspješno realizovano.

Govoreći o borbi protiv mafije i hapšenju Darka Eleza koga potražuje pravosuđe u BiH, Vučić je rekao da će država nastaviti da radi svoj posao kako bi građani bili sigurni i bezbjedni.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com