Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Brčko: Vlada usvojila nekoliko tačaka vezane za grantove Istaknuto

2019 01 04 Gradska vijećnicaVlada Brčko distrikta BiH na 135. vanrednoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava s pozicije granta neprofitnim organizacijama za 2020. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana. Ukupna sredstva za ovaj program iznose 173.432,00 KM.

Na vanrednoj sjednici usvojen je i Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2020. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove – Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana – V. dio, i ukupna sredstva za ovaj dio programa iznose 408.400,00 KM. 

 

Vlada je usvojila i Program utroška grant sredstava predviđenih Budžetom Brčko distrikta BiH za 2020. godinu u Odjeljenju za javnu sigurnost. Svrha programa je finansiranje aktivnosti nevladinih organizacija kojima se razvija brzi odgovor na prirodne i druge nesreće, unapređuje saradnja s nevladinim organizacijama u oblasti zaštite i spašavanja i poboljšanja efikasnog odgovora na nesreće kroz saradnju organa i institucija Brčko distrikta BiH i nevladinih organizacija. Ukupan iznos grantova je 100.000,00 KM. 

 

Na prijedlog Odjeljenja za javnu sigurnost Vlada je dala saglasnost za angažovanje 21 lica, sa najmanje završenom osnovnom školom, za obavljanje posebnih poslova provođenja mjera zaštite stanovništva od pandemije COVID-19 Brčko distrikta BiH sa liste Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH kao i saglasnost za angažovanje 29 lica, odnosno 7 sa visokom stručnom spremom, 20 sa srednjom stručnom spremom i 2 lica sa završenom osnovnom školom. 

 

Članovi Vlade usvojili su i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje stručnjaka iz potrebnih medicinskih oblasti radi osiguranja tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, odnosno pomoći i podršci sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti u Javnoj zdravstvenoj ustanovi „Zdravstveni centar Brčko“ Brčko distrikt BiH za 2021. godinu, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Odjeljenju za obrazovanje za angažovanje 190 lica za obavljanje privremenih i povremenih poslova i Prijedlog zaključaka o davanju saglasnosti na prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad u komisiji van radnog vremena. 

 

Vlada Brčko distrikta BiH danas je okončala i 87. redovnu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog zaključka kojim se daje saglasnost DOO „Brčko-gas“ za priključenje na novi kolosijek željezničke pruge koji će se graditi za potrebe JP „Luka Brčko“, „Bimal“ a.d., Brčko, i druge privredne subjekte Brčko distrikta BiH.           

 

Na redovnoj sjednici Vlada je primila k znanju Informaciju o finansijskom programu Evropske unije „Privremena podrška za ublažavanje rizika od nezaposlenosti u hitnim slučajevima“ SURE i razmatrala Izvještaj o utrošku sredstava odobrenih i doznačenih udruženju građana oboljelih od autoimunih bolesti za liječenje jednog pacijenta u 2019. godini.     

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com