Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Poljoprivrednici zadovoljni: Odličan potez Vlade FBiH, finansijska injekcija izvoznicima mnogo znači Istaknuto

 

Poljoprivrednici u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine veoma su zadovoljni posljednjom odlukom Vlade kojom se dodjeljuje finansijska pomoć u iznosu od 8.199.933 KM izvozno orijentiranim privrednim društvima, zadrugama, obrtima i drugim pravnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije COVID-19.

Odlukom je predviđeno da finansijsku injekciju dobije ukupno 31 izvoznik.

- Ovo je odličan potez Vlade FBiH, nadamo se da će to biti praksa. Imamo viška poljoprivrednih proizvoda i osigurani novac će biti dobar podsticaj izvoznicima u namjeri da plasiraju svoju robu na međunarodno tržište – kaže Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Naglasio je da su završene skoro sve pripreme za proteste poljoprivrednika i blokade graničnih prijelaza kod Bijeljine i Bosanske Gradiške, u ponedjeljak, 28. decembra.

- Prema informacijama koje imam, skoro sva procedura je završena. U ponedjeljak ćemo pokazati jedinstvo poljoprivrednika u BiH koji su ugroženi nekontrolisanim uvozom – ističe Bićo.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com