Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Od sutra slijedi promjena vremena Istaknuto

 

Prema najavama meteorologa danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima.

Krajem dana sa kišom u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren, a poslije podne i pojačan južnog smjera. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

Za petak je najavljeno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne na planinama se očekuje snijeg. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne,najprije kiša, koja će postupno prelazit u snijeg ili susnježicu. U večernjim satima očekuje se i formiranje sniježnog pokrivača.

Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stupnjeva. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

U subotu preovladavat će pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 8 stepeni.
Drugog dana vikenda bit će pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima sa susnježicom i snijegom uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 4, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu do 6 stepeni.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com