Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Vukanović objavio kako je Dodik dobio spornu ukrajinsku ikonu (VIDEO) Istaknuto

vuk8Afera o spornoj ikoni koju je prvi objavio naš portal ne prestaje biti u fukusu javnosti. Poslanik u NSRS Nebojša Vukanović na svom blogu objavio je mogući scenarij kako je ikona došla u posjed Milorada Dodika.

Vukanović je objavio, kako navodi, ekskluzivno svjedočenje bivšeg predsjednika Skupštine Veterana RS-a Dragana Savića, o tome kako je predsjednik Veterana RS-a Duško Vukotić donio iz Luganjska ikonu Svetog Nikole i poklonio je 29. maja 2018. Miloradu Dodiku u njegovom kabinetu u Banjoj Luci.
Savić kaže kako je to bio "poklon od Luganjska i Donjecka" koji je tadašnjem predsjedniku RS-a Dodiku donio Vukotić, te da je taj poklon trebao biti pečat na dogovor oko ustavnog statusa Veterana RS-a, kako bi bili kategorisani kao organizacija od posebnog značaja.On dodaje da ih je Dodik prevario i da ništa od toga nije bilo, ali da je ikona ostala kod njega, te da mu je nedavno poslužila kao poklon za ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova.Ikona je već vraćena u našu zemlju, a Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini traži da ikona bude vraćena u Ukrajinu.

 

https://www.klix.ba/

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com