Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Mladi uručili priznanje Vladi Brčko Istaknuto

DSC 0114Glavnom koordinatoru Vlade Brčko distrikta BiH Seadu Šadiću danas su predstavnici Vijeća mladih Federacije BiH, Omladinskog savjeta mladih Republike Srpske i Vijeća mladih Brčko distrikta BiH koji su učestvovali u realizaciji projekta „Fakat je vakat za mlade“ uručili priznanje Vladi Brčko distrikta BiH za obezbjeđenje prostora za mlade i rad s mladim u Brčko distriktu BiH.

 

 

Šadić je naglasio da će Vlada nastaviti i dalje sarađivati s mladima u rješavanju njihovih problema.

 

„Kada govorimo o rezultatima rada Vlade možemo se prije svega bazirati na činjenicu četverogodišnjem radu našeg kolege iz Vlade Distrikta Srđana Blažića jer je u proteklom periodu dao veliki doprinos da se mnoge stvari uspješno završe kao što je Zakon o mladima, izrada strategije vezane za mlade, formiranje Vijeća mladih, obezbjeđenje adekvatnog prostora za ovo vijeće u sklopu Omladinskog centra na osnovu čega je i ovo naše krovno tijelo u našoj lokalnoj zajednici i nagrađeno”, kazao je Šadić.

 

On je podsjetio i da je prilikom preuzimanja funkcije gradonačelnika Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istakao važnost mladih te da tom najavom u narednom periodu očekuje i rješavanje ostale problematike mladih ljudi.

 

Nedim Alibegović, generalni sekretar Vijeća mladih Federacije BiH, kazao je da je Vladi Brčko distrikta BiH uručeno priznanje za sve napore koji su uloženi u 2019. godini te naglasio da je Brčko ujedno i pozitivan primjer svim drugim lokalnim zajednicama u BiH.

 

„Zaista, Brčko je imalo dosta pozitivnih napora, posebno u toj godini gdje je i odlučeno da mu se dodijeli priznanje. Brčko je pozitivan primjer svim drugim lokalnim zajednicama u BiH”, kazao je Alibegović.

 

Harun Šabanović, predsjednik Vijeća mladih Brčko distrikta BiH, kazao je da priznanje koje su dobili predstavlja dodatni vjetar u leđa, ali i signal da se rad treba nastaviti i na drugim poljima.

 

„Prije svega tu mislim na zapošljavanje mladih, izradu strategije i njeno aktivno provođenje, a sve s ciljem poboljšanja standarda kvaliteta života mladih ljudi. To je ono u čemu ćemo raditi zajedno u saradnji s institucijama vlasti Distrikta”, istakao je Šabanović.

 

Današnjem uručenju priznanja prisustvovala je i savjetnica gradonačelnika Brčko distrikta BiH Admira Ramić kao i predstavnik Savjeta mladih Republike Srpske.

 

DSC 0114DSC 0114

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com