Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Bolničar iz Kalifornije pozitivan sedmicu dana nakon vakcinisanja Istaknuto

 

Četrdesetpetogodišnji bolničar u Kaliforniji pozitivno je testiran na covid-19 više od sedmicu dana nakon što je primio Pfizerovo cjepivo protiv koronavirusa, objavila je podružnica mreže ABC News u utorak.
Matthew W., bolničar u dvjema različitim lokalnim bolnicama, na Facebooku je objavio da je 18. decembra primio Pfizerovo cjepivo, a za podružnicu ABC News rekao da ga je dan poslije boljela ruka, no da nije imao nuspojava. Šest dana poslije, na Božić, bilo mu je loše nakon što je odradio smjenu na odjelu za oboljele od covida-19, dodaje se u izvještaju. Dobio je groznicu i zatim počeo osjećati bolove u mišićima i umor. Otišao je do ‘drive in’ testirnog centra te se pokazalo da je pozitivan na covid-19 dan nakon Božića, navodi se u izvještaju. Christian Ramers, stručnjak za zarazne bolesti pri porodičnom zdravstvenom centru u San Diegu, rekao je podružnici ABC News da ovaj scenarij nije neočekivan. “Iz kliničkih ispitivanja cjepiva znamo da će trebati oko 10 do 14 dana da počnete razvijati zaštitu od cjepiva”, rekao je Ramers. “Ta prva doza daje vam oko 50 posto, a potrebna vam je druga doza da biste dosegnuli 95 posto”, dodao je Ramers.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com