Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Teško povrijeđen u igri s pirotehnikom: Dječaku (11) amputirana tri prsta Istaknuto

 

Maloljetnik iz Bijeljine teško je povrijeđen prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava, zbog čega je operisan u UKC-u RS-a u Banjoj Luci, gdje je zadržn na liječenju.

Slučaj je policiji prijavio dežurni ljekar u Domu zdravlja, koji je kazao da je prekjučer u 13.20 sati u tu zdravstvenu ustanovu primljen maloljetnik, rođen 2009. godine sa teškim povredama šake, nastalim od petarde, odnosno rakete.

Osim njega, lakše je povrijeđen još jedan dječak, koji je nakon zbrinjavanja u Domu zdravlja, pušten kući.

Iz banjalučkog UKC-a kazali su za Faktor da je dječak K. M. (2009) 2. januara u tu zdravstvenu ustanovu dovezen sanitetskim vozilom Doma zdravlja Bijeljina.
Prema riječima dr. Nikole Baroša, načelnika Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju UKCRS-a pacijentu su amputirani palac, kažiprst i treći prst desne ruke, a prisutna su i oštećenja četvrtog i petog prsta, kao i veliki defekti na šaci desne ruke.

- Nakon operativnog zbrinjavanja, pacijent K. M. (2009) je hospitaliziran u Klinici za dječiju hirurgiju UKCRS-a. Prema riječima ljekara ove Klinike, dr. Slobodana Popovića, njegovo zdravstveno stanje je stabilno i pacijent ostaje na daljem praćenju i liječenju - kazali su nam iz UKCRS-a.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com