Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Zbog snijega i kiše za područje cijele BiH izdat žuti meteoalarm Istaknuto

snijeg cestaU BiH će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom Hercegovini i snijegom u Bosni. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većini područja, između 2 i 10, na planinama do 20 cm

Zbog obilnijih sniježnih padavina za područje jugoistočne Bosne izdato je narandžasti meteoalarm, dok je za sva ostala područja Bosne izdat žuti meteoalarm zbog sniježnih padavina, a kiše i vjetra za područje Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Tako se na fočanskom području očekuje novi obilniji snijeg od 20 do 35 centimetara tokom 24 sata, posebno u planinskim predjelima regiona zbog čega je za taj dio izdat narandžasti meteoalarm.

 

Novi snijeg od 10 do 25 centimetara, posebno u planinskim predjelima regiona prognozira se za banjalučko i višegradsko područje.

 

Istovremeno novi snijeg od 10 do 20 centimetara tokom 24 sata prognozira se i na tuzlanskom, bihaćkom, livanjskom i sarajevskom području, a od 5 do 10 centimetara na prijedorskom području.

Zbog toga je za sva navedena područja ovih dijelova Bosne izdat žuti meteoalarm.

 

Istovremeno u Hercegovini se prognozira od 15 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, a na mostarskom području i povremeno jaki udari vjetra sjevernog smjera brzine od 40 do 60 km/h.

 

Za trebinjsko područje prognoziraju se mjestimično obilnije padavine od 20 do 30 mm tokom 24 sata.

 

Obilnije kišne padavine i vjetar razlog su što je za ta područja također, izdat žuti meteoalarm.

 

Jutros je u BiH oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada snijeg.

 

Temperature zraka u 7 sati iznosile su Bjelašnica -6, Ivan-sedlo -4, Sarajevo (Bjelave) -1, Zenica 0, Bihać, Bugojno, Gradačac, Livno, Sanski Most, i Tuzla 1, Grude 4, Mostar 6 i Neum 7 stepeni Celzijusa.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

 

Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme sa kišom Hercegovini i snijegom u Bosni. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većini područja, između 2 i 10, na planinama do 20 cm. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

 

Dnevna tempertaura od -2 do 3, na jugu od 5 do 9 stepeni Celzijusa. U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna temperatura oko 0 stepeni Celzijusa.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com