Menu

78A4A43D ED58 48C1 9351 A8066C627740

Brčko: U školama počelo drugo polugodište Istaknuto

1280x0 Zima skola djaci foto I MPrema odluci Štaba za zaštitu i spasavanje, drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Brčko distrikta počelo je jutros, na način da se nastava odvija bez dijeljenja odjeljenja prema nastavnom planu i programu. Vršilac dužnosti šefa Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta Samir Čorbadžić kaže da je nastava krenula nesmetano u svim školama osim u 11. osnovnoj školi gdje učenici iz Dubravica nisu mogli doći u školu zbog neprohodnosti puteva.

Prema podacima dobijenim jutros iz škola, samo je jedan učenik iz srednje Poljoprivredne škole u izlolaciji zbog virusa korona, a od nastavnog osoblja u izolaciji je jedna učiteljica iz 8. osnovne škole i po jedan profesor u srednjoj Tehničkoj školi i Gimnaziji.

 

Nastava u školama se odvija uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera, prevoz za učenike je obezbijeđen, kao i grijanje u svim školama. Učenici se u skladu sa naredbom Štaba za zaštitu i spasavanje pridržavaju svih epidemioloških mjera i protokola o obaveznom nošenju maski, a školski objekti su dezinfikovani i čišćenje je redovno.

 

https://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com