Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

U Osnovnoj muzičkoj školi Brčko drugo polugodište počelo bez problema Istaknuto

 

U Osnovnoj muzičkoj školi Brčko distrikta drugo polugodište počelo je bez problema na način da se nastava odvija u školi. Nastava se odvija na šest odsjeka, plus pripremno odjeljenje.

Jasmin Hasić, direktor Osnovne muzičke škole, kazao je da je odlukom Kriznog štaba Brčko distrikta nastavni proces bez problema, započeo 11. januara na svih šest odsjeka, plus pripremno odjeljenje.

On je kazao da u školi nije teško poštivati propisane mjere pandemije s akcentom na fizičku distancu s obzirom da se nastava odvija individualno, tj. u manjim grupama.

Hasić je naveo da je dobra i kadrovska popunjenost škole, te da je fizička nastava mnogo bolja i učinkovitija od on-lajn nastave.

„Djeca iz pripremnog odjeljenja već se polako pripremaju za prijemkni ispit u mjesecu junu“, kazao je još direktor Hasić.
Muzičku školu u Brčkom pohađa 213 učenika, od čega 180 na odsjecima klavir, harmonika, flauta, gitara, violina, solo pjevanje i 33 učenika u pripremnom odjeljenju.

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com