Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Brčanski vatrogasci gasili 250 požara Istaknuto

 

Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice u Brčkom imali su 32 intervencije na gašenju požara na zapaljenim dimnjacima.
Ovaj broj je u granicama prosjeka proteklih godina, ali iz ove jedinice apeluju na građane da budu oprezni kod korištenja grejnih tijela na čvrsta goriva jer će sezona grijanja trajati još najmanje dva mjeseca.

“U prošloj godini brčanski vatrogasci su gasili 250 požara, zatim 235 tehničkih intervencija zbog dezinfekcija i poplava, te preko stotinu intervecija zbog akcidentnih situacija i saobraćajnih nesreća”, istakao je Milenko Ninković, šef Odsijeka za zaštitu i spašavanje.

Pored ovog, vatrogasci su imali i veliki broj tehničkih intervencija, ali i angažovanje na poslovima dezinfekcije zbog korona virusa.

Nakon stavljanja u funciju tri novoizgrađena područna vatrogasna doma u Bijeloj, Prutačama i Sandićima vrijeme izlaska na intervencije brčanskih vatrogasaca u ovoj godini bit će značajno skraćeno.

 

Izvor. Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com