Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

U protekloj godini u Brčkom izdano oko 11.500 dnevnih parkirnih karata Istaknuto

 

Sektor za parkinge, izdavanje dozvola i suglasnosti Javnog poduzeća „Putevi“ Brčko sumirao je svoje rezultate za prethodnu 2020. godinu, ocjenjivši ju financijski slabijom u odnosu na prethodne godine radi izrazito smanjenih prihoda zbog utjecaja pandemije koronavirusa.

„Za prva dva mjeseca 2020. godine, naši prihodi su bili oko 78.000 maraka, a u trećem mjesecu uspostavljanjem epidemioloških mjera, bilježimo pad prihoda za preko 30 posto. Od tada, svaki mjesec bilježimo pad prihoda u odnosu na prvi i drugi mjesec, a obično su oni bili mjeseci kada smo bilježili najniže prihode. Sve ovo će sigurno ostaviti posljedice i trag na naš konačni financijski rezultat“, rekao je Mato Itrić, zamjenik direktora „Puteva“.

Prošle godine je izdano i nešto manje dnevnih karata, nego što je bio slučaj prethodnih godina te je samim time poslano i manje opomena za korisnike parkinga koji nisu platili usluge parkiranja. Na dnevnoj razini izdavano je oko 40 dnevnih karata za korisnike parking servisa koji ne plate uslugu parkiranja, te je tako u 2020. godini izdano ukupno oko 11.500 dnevnih karata. Itrić napominje kako se uglavnom naplati oko 70 posto izdanih dnevnih karata.

„Zaključno s osmim mjesecom mi smo poslali i 1.319 opomena za korisnike usluge parkiranja koji nisu blagovremeno platili dnevnu kartu. Trenutno pripremamo i upravo šaljemo opomene za 9. i 10. mjesec prošle godine“, kazao je Itrić.

Postupak pokretanja prinudne naplate za korisnike koji i nakon opomene ne plate usluge parkiranja, zbog svoje složenosti još uvijek je u procesu. Za prva četiri mjeseca prethodne godine pokrenutno je oko 150 postupaka prinudne naplate, dok će ostali biti rješavani po dospjeću potrebnih podataka.

Itrić je istaknuo kako su prošle godine nabavili još tri parkomata te napravili pedesetak novih parkinga, te ih sada u gradu ima ukupno 1.616, a u godini koja je pred nama planiraju napraviti još dodatnih 200 parkinga, u neposrednoj blizini Javne zdravstvene ustanove.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com