Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Bivši selektor Francuske: Neymar polovinu plate daje za bolnice i škole Istaknuto

nejmNekadašnji francuski selektor i aktuelni trener Nantesa Ramymond Domenech stao je u zaštitu nogometaša koji imaju visoke plate, a kao primjer naveo je igrača PSG-a Neymara koji prema tvrdnjama iskusnog stručnjaka veliki dio novca daje u dobrotvorne svrhe.

 

 

Domenech je izjavio da polovina njegove plate ide za bolnice, škole i više javnih usluga."Možemo govoriti da u svijetu nogometa imamo prekomjerne plate, ali veći dio poreza uglavnom ide državi. Postoje neki igrači čije tri četvrtine plate ide državi. Neymar, na primjer, polovinu svoje plate daje za bolnice, škole i sve ostalo društveno dobro. Ne možete to zaboraviti", smatra strateg Nantesa.Trenutno Francuski nogometni savez pregovara s Unijom nogometaša te zemlje (UNFP) o smanjenju plata za 30 posto za sve igrače u Ligi 1 .Danas je također objavljeno da zbog kršenja ugovora o televizijskim pravima od strane Mediaproa i Canala Plus, francsuski klubovi moraju smanjiti troškove kako bi pokušali ublažiti ekonomsku krizu jer im u protivnom prijeti bankrot.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com