Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Brčko: U izolaciji više od 600 osoba Istaknuto

 

Brčanska sanitarna inspekcija zaključno s 19. siječnja izdala je 7.871 rješenje o izolaciji i zdravstvenom nadzoru za građane Distrikta. Od toga, kaže glavna inspektorica Inspektorata Brko distrikta BiH Azijada Ibrahimović, u izolaciji je 684 osoba.

Prema posljednjim podacima Stožera za zaštitu i spašavanje izdano je blizu 160 rješenja o produženju izolacije, te 131 rješenja o prekidu izolacije.

Na pitanje da li se Brčaci ne pridržavaju rješenja o izolaciji, inspektorica Ibrahimović ističe da su prije nekoliko dana imali jedan takav slučaj, za koji je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Osim pojačanih kontrola provođenja preporučenih mjera za sprječavanje širenja bolesti koronavirusa, Inspektorat Brčko distrikta trenutno radi na pojačanim kontrolama ugostiteljskih objekata, škola, javnog prijevoza, frizerskih i kozmetičkih salona.

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com