Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Odjel za europske integracije nastavlja s realizacijom IPA projekata Istaknuto

 

Odjel za europske integracije i međunarodnu suradnju Vlade Brčko distrikta prethodnu godinu je završio s uspješnim rezultatom, iako im je rad u nekim segmentima bio ograničen zbog pandemije koronavirusa.

Predstavnik Odjela za europske integracije Miroslav Geljić je istaknuo kako su uspjeli dovršiti mnoge aktivnosti i projekte predviđene planom i programom za 2020. godinu.

„Prošle godine smo proslijedili 27 javnih poziva za dostavljanje projektnih prijedloga, koji se kandidiraju prema donatorima kroz službenu razvojnu pomoć dostupnu BiH. Nastavili smo s implementacijom projekta o uspostavljanju poslovanja na jednom mjestu – „One stop shop“ koji je realiziran i čeka se usvajanje nekoliko pravilnika, a to bi se ovih dana trebalo završiti. Uz to smo radili i na harmonizaciji propisa Brčko distrikta BiH s pravom EU i tu smo imali oko 70 predmeta u prošloj godini“, rekao je Geljić.

Pored realiziranih projekata u 2020. godini, započelo s nekoliko projekata čije će provođenje biti nastavljeno u ovoj godini.
„Imamo nekoliko inicijativa za uspostavu prekogranične suradnje s Hrvatskom i Srbijom, te plan uspostave suradnje u Sloveniji i u Crnoj Gori. Trenutno radimo na projektu Web pristupačnosti i druge inicijative za osobe s invaliditetom u EU u doba pandemije i drugim kriznim vremenima. Ove godine u planu imamo i jedan dio sredstava koje nam je odobrila Direkcija za financije, kako bismo mogli sami sudjelovati na nekim projektima gdje bismo projekte ispred Brčko distrikta sami sufinancirali, što do sad nismo mogli jer nismo imali sredstava“, kazao je Geljić, te dodaje da će u narednom razdoblju raditi i na projektima projektima koje financira EU.

Fokus će također biti stavljen i na pretpristupne fondove „IPA II“ i „IPA III“ te poticanje veće suradnje s UNDP-om i IOM-om.

„Iskreno se nadam da će se situacija s koronavirusom u ovoj godini smiriti, te da ćemo uspjeti djelovati još jačim tempom uz još bolju potporu novog saziva Vlade Brčko distrikta“, zaključio je Geljić. 

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com