Menu

758BB826 A666 43CF 9D4D 8083CD7F03D1

Brčanski Crveni križ uz borbu s pandemijom koronavirusa sprema i nove projekte Istaknuto

 

Uz nastavak aktivnosti u borbi protiv pandemije COVIDa-19 u Brčko distriktu, iz Crvenog križa su najavili skori početak rada na prolongiranim planovima i projektima iz prošle godine koji zbog koronavirusa nisu mogli biti realizirani.

Riječ je o projektima „cash transfera“ usmjerenim na financijsku i materijalnu pomoć lokalnom stanovništvu u potrebi, te sličnim aktivnostima ove organizacije, dok će aktivnosti kampova za volontere i mlade ostati odgođeni do pojave povoljnije epidemiološke situacije.

U 2020. godini brčanski Crveni križ je gotovo sve svoje snage i sredstva usmjerio u borbu protiv COVIDa-19, te je sukladno tome, u koordinaciji s Kriznim stožerom, Vladom Brčko distrikta i Odjelom za javnu sigurnost bio uključen u mnoge aktivnosti poput dezinfekcije gradskih objekata, zatim distribucije pomoći za građane koji su se nalazili u samoizolaciji i transporte potencijalno zaraženih građana koji su iz inozemstva ulazili u našu zemlju.

Također, ustupili su COVID ambulanti u Domu zdravlja na korištenje sanitetsko vozilo i tim volontera koji pomažu u zdravstvu, te su u koordinaciji s Odjelom za javnu sigurnost pred brčanskom trijažnom ambulantom postavili šator s toplim napitcima i sendvičima za sve osobe koje čekaju na pregled.

Sekretar Crvenog križa Distrikta Denis Šehanović je rekao kako ove godine, uz nekoliko manjih projekata, u suradnji sa Švicarskim Crvenim križem planiraju realizirati i dva veća projekta. Riječ je o projektima „Pomoć i njega u kući“ koji bi uz potporu brčanske Vlade trebao krenuti s realizacijom u svibnju te nastavak projekta „Povećanje kapaciteta u odgovoru na krizne situacije“, čija bi realizacija trebala otpočeti već u ožujku tekuće godine. 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com