Menu

758BB826 A666 43CF 9D4D 8083CD7F03D1

Na seminaru o oporavku turizma u BiH učestvovati će i predstavnici Distrikta Istaknuto

 

USAID Projekat razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini je okupio dinamičnu grupu međunarodno priznatih eksperata u cilju predstavljanja strategija i taktike kako da sektor turizma u BiH poveća broj dolazaka i turističku potrošnju na sve konkurentijem tržištu,

Webinar će predstaviti načine na koji će projekat USAID Turizam pomoći sektoru turizma, informisati kreatore politika i aktere u turizmu o najnovijim dešavanjima u svjetskom turizmu.

Biće govora o novim insvesticijama u turizmu, podršci održivom ekonomskom razvoju turizma kroz nove tehnološke brendove koji podrazumijevaju prije svega sigurno odvijanje turističkog prometa kroz poštovanje svih mjera koje zdravstvena struka preporučuje, kaže Đurić.

Ovom prilikom prikazaće se sektoru turizma najbolje prakse i taktike djelovanja u cilju suprotstavljanja negativnim percepcijama o sigurnosti i bezbjednosti destinacije. Dinamičan niz međunarodnih eksperata u turizmu će pomoći učesnicima da prepoznaju mehanizme koji mogu pomoći brzom povratku rasta u sektoru turizma, te predstaviti najnovije trendove u online marketingu i društvenim medijima za promociju destinacija.

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com