Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Preporod Brčko: Upis novih polaznika na kurseve engleskog, njemačkog i turskog jezika Istaknuto

 

Bošnjačka zajednica kulture Preporod Brčko pokreće novi ciklus učenja engleskog i njemačkog jezika nivoa A1 i A2 te kursa turskog jezika za početnike.

Preporodova škola stranih jezika je pokrenuta još 2013. godine i od tada se uglavnom dva puta godišnje upisuju novi polaznici za učenje stranih jezika. U toku je upis novih polaznika za grupu koja bi trebala krenuti sa nastavom od februara mjeseca u narednih šest mjeseci uz primjenu svih epidemioloških mjera.

“I ove godine radimo kurs engleskog jezika za sve uzraste po Kembridž programu, kurs njemačkog jezika nivo A1 i A2 te kurs turskog jezika za početnike” pojasnila je Adisa Osmić Smajić profesorica engleskog jezika.

Preporodovu školu stranih jezika trenutno pohađa 180 polaznika od čega je 40 odraslih raspoređenih u šest grupa dok su mlađi polaznici raspoređeni u 21 grupu.

Izvođenje nastave na kursevima jezika se obavlja u Prostorijama preporoda u Brčkom ali i u isturenim odjeljenjima u naseljima Brka, Gornji Rahić, Maoča i Brod. Radom škole koordinira Mirza Karamehić profesor njemačkog jezika.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com