Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Nelson se sastao s Dodikom i poručio: Retorika podjele je neprihvatljiva Istaknuto

nelson dodik3 1Poruka liderima da poduzmu konkretne korake kako bi došlo do opravka ekonomije i kako bi put BiH ka EU postao realnost

 

 

Piše: A. DUČIĆ

 

Američki ambassador u BiH Eric Nelson sastao se danas s predsjedavajućim Predsjedništva BiH i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom. Ovo je još jedan u nizu sastanak američkog ambasadora sa ključnim političarima u našoj državi.

 

Jučer se on sastao i sa predsjednikom SDA i dopredsjedavajućim državnog Doma naroda Bakirom Izetbegovićem.

 

Kako je saopćeno iz Ambasade SAD-a u BiH ambassador Nelson i Dodik su razgovaralo o tome da se lideri angažuju u dijalogu umjesto da pribjegavaju retorici koja zagovara podjele te da poduzmu konkretne korake kako bi došlo do opravka ekonomije i kako bi put BiH ka EU postao realnost.

 

Inače, Nelson je i tokom jučerašnjeg sastanka s Izetbegovićem naglasio potrebu izbjegavanja retorike podjela u svrhu poboljšanja povjerenja građana.

 

Treba naglasiti da je Američka ambasada pojedinačno, a i zajedno sa drugim ambasadama u saopćenju osudila nedavni Dodikov napad na članicu CIK-a Vanju Bjelicu-Prutinu.

 

“Maliciozni i lični napadi na člana nezavisne institucije su neprihvatljivi i zaslužuju da budu dalje ispitani od strane nadležnih institucija u BiH što je prije moguće”, kaže se u saopštenju.


On je vrijeđao članove CIK-a BiH iz reda srpskog naroda, rekavši da “samo fukara od Srbina može da glasa za poništenje izbora u Srebrenici”.

 

https://www.fokus.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com