Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

 

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

Šefik Džaferović proglašen počasnim građaninom općine Bužim Istaknuto

dzaferovic igre RVI AAČlan Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je u okviru obilježavanja manifestacije "Dan općine Bužim" proglašen počasnim građaninom ove općine na sjeverozapadu države.

Načelnika Općine Bužim Mersudin Nanić izrazio je zadovoljstvo što su ugostili predstavnike državnog i federalnog političkog vrha, te zajedno s njima promovirali ogroman razvojni potencijal općine, ali i još jednom podsjetili na hrabrost i doprinos građana Bužima u najtežim vremenima za nas.

- Gospodin Džaferović je dokazani prijatelj Bužima, koji nas je nebrojeno puta do sada podržao. Pomogao je realizaciju možda i najvećeg infrastrukturnog projekta u posljednjih nekoliko godina, odnosno izgradnju Trga "Alije Izetbegovića", kao i nekolicine ostalih izuzetno važnih projekata za nas - izjavio je načelnik Nanić.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović presijecanjem vrpce na svečani način ozvaničio je završetak izgradnje Trga "Alije Izetbegovića", dok je titulu počasnog građanina Bužima okarakterizirao privilegijom i obavezom.

- Izuzetno sam zahvalan i ponosan, jer svima nam je dobro poznato herojstvo i doprinos građana Bužima u odbrani Bosne i Hercegovine. Ovaj kraj je toliko toga učinio i dao za našu zemlju, da za mene nikada nije ni bila upitna ruka prijateljstva, podrške, saradnje i pomoći. Uvijek se s posebnom pažnjom i poštovanjem odnosimo prema ovoj herojskoj općini, ali i cijelom Unsko-sanskom kantonu - kazao je Džaferović.

Naglasio je i važnost maksimalnog zajedničkog angažmana na rješavanju svih trenutnih problema u ovom dijelu BiH, s akcentom na globalni problem migracijskog procesa.

Manifestacija "20. februar - Dan općine Bužim" osim otvaranjem Trga "Alije Izetbegovića", obilježena je i obilaskom Turbeta generala Izeta Nanića i poginulih boraca - šehida 505. Viteške brigade, Muzeja 505. Viteške brigade, te svečanom akademijom i sjednicom Općinskog vijeća Bužim.

Programu obilježavanja manifestacije prisustvovala je i delegacija Vlade Federacije BiH, predvođena premijerom Fadilom Novalićem, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem te ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem.

 

FENA

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com