Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

Salihamidžićeva porodica dobila brojne uvrede i prijetnje, oglasili se supruga i sin Istaknuto

salihHasan Salihadmidžić proživljava teške trenutke u Bayernu, a čini se da je sve otišlo predaleko jer je i njegova porodica dobila brojne uvrede i prijetnje, nakon čega su se oglasili supruga i sin nekadašnjeg bh. reprezentativca.

 

 

Svađa između sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića (44) i trenera Hansija Flicka (56) glavna je tema sportskih medija u Njemačkoj posljednjih sedmica.

 

Poznato je da već dugo tinja sukob između Flicka i Salihamidžića, zbog čega je strateg Bavarca izrazio želju da napusti klub na kraju sezone, a nezadovoljni navijači Bayerna koji podržavaju njemačkog trenera, pokrenuli su peticiju za smjenu popularnog Brace.

 

Međutim, neki "navijači" očito prelaze granice. U posljednjih nekoliko dana i sedmica sve je više komentara mržnje na internet stranicama i društvenim mrežama - posebno na Instagram nalogu njegovog sina Nicka Salihamidžića (18), koji i sam igra za Bayernove juniore, zbog čega se oglasio i mladić.

 

Foto: Screenshot Foto: Screenshot

"Svi smo dio porodice FC Bayern, nismo samo povezani s klubom, već smo navijači i ne idemo nigdje, zato počnite se ponašati kao porodica i zaustavite mržnju", napisao je Nick.

 

Braco se uprkos tome vrijeđa i naziva pogrdnim imenima, a neki komentari idu potpuno "ispod pojasa". Jedan od njih na italijanskom jeziku piše da se nada da će njegova supruga Esther dobiti koronavirus.

 

"U posljednjih nekoliko dana dobila sam puno ružnih i vrlo uvredljivih komentara koji nemaju nikakve veze s mojim radom, a odnose se samo na mog supruga i njegov posao. Vrijeđaju ga kao osobu i istovremeno se napada cijela naša porodica. Na ovaj način bih vas zamolila da se suzdržite od toga, to je nebitno i nema nikakve veze s navijanjem", napisala je Hasanova supruga.

 

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

 

Istovremeno, podršku mu je pružio i Hansi Flick, istakavši da apsolutno ne podržava takvo agresivno ponašanje prema Hasanu i njegovoj porodici.

 

"Istina je da imamo različita gledišta, ali to nas nikada nije spriječilo da se lično uvažavamo. Znam njegovu suprugu, ima prekrasnu porodicu. Uprkos svemu što nam se desilo, ovi napadi su nešto što apsolutno ne odobravam", kazao je trener Bayerna.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com