Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

U Županji ragovarano o izgradnji novog mosta preko rijeke Save Istaknuto

DSC 1790

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić sa saradnicima razgovarao je danas u Županji u Republici Hrvatskoj sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem o izgradnji novog mosta koji povezuje Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, odnosno Gunju i Brčko distrikt BiH.

„ Sa županom smo razmotrili opciju da se u najneposrednijoj blizini postojećeg mosta gradi novi most kako Republika Hrvatska na drugoj strani ne mi morala graditi novi granični prelaz, odnosno kako bi iskoristila postojeći“, rekao je gradonačelnik Esed Kadrić.


On je najavio zajednički sastanak na nivou ministara po ovom pitanju


„ Očekujemo zajednički sastanak u Brčkom na ovu temu kojem će prisustvovati ministri dvije države. Jako nam je važna podrška prvih susjeda koji će raditi s nama na afirmaciji potrebe izgradnje novog mosta, da bismo dobili razumijevanje i nadležnih ministarstava u Republici Hrvatskoj“, dodao je gradonačelnik Kadrić.


Župan Vukovarsko- srijemske županije Božo Galić istakao je da će ubrzati sve neophodne aktivnosti da bi na obostranu korist došlo do realizacije ovog projekta.
Predstavnici Distrikta informisali su župana o elaboratima nadležnih instituta u kojima je istaknuto da popravka postojećeg mosta ne bi mogla zadovoljiti funkcionisanje teškog saobraćaja, te da bi prema nacrtu idejnog rješenja trebalo graditi most, odmah do postojećeg.


Podsjećamo da je most na rijeci Savi obustavljen za teški motorni saobraćaj, te da se trenutno koristi smo za saobraćaj lakih vozila i pješaka, što izaziva višestruke posljedice posebno u ekonomskom smislu.
Sastanku u Županji prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić, direktor Direkcije za finansije Mato Lučić i direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Vlado Jevtić.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com