Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

Fleksibilniji budžet za lagodnije življenje Istaknuto

Kada govorimo o racionalnoj potrošnji, obično mislimo na rastezanje budžeta na one stvari i onaj broj dana u mjesecu koji su nužni i neophodni. No, šta se događa sa ličnim zadovoljstvima? Ili onim troškovima koje zapravo nismo planirali, nego su rezultat našeg trenutnog raspoloženja ili su jednostavno nastali bez našeg direktnog uticaja?

Složit ćemo se, takvih nema puno - većina odraslih i odgovornih osoba nastoji pod kontrolu staviti sve troškove, ali jednako tako, kao odrasli i odgovorni, znamo da to nije uvijek moguće. Kako, dakle, upravljati takvim troškovima? I da li se zbilja trebamo odricati svake ideje ili zadovoljstva, samo zato što ih nismo planirali unaprijed?

Možemo li sebi dopustiti spontanost, za promjenu?


Istražili smo različite modele na tržištu koji bi mogli poslužiti ovoj svrsi. Od mikrokreditnih organizacija, koje u pravilu nude administrativno vrlo jednostavna rješenja ali sa nepovoljnim kamatama i u malim iznosima do banaka koje nude više novca, ali uz administrativno zahtjevnije aranžmane, pronašli smo i opciju koja zapravo sadrži obje prednosti.


Radi se o FlexFund paketu ProCredit Bank BH. Uz otvoren račun u ovoj banci, na raspolaganje klijentima se stavlja odličan paket koji je, suštinski, minus po tekućem računu. Klijent sam odlučuje da li će i kada će pokrenuti ovu opciju, a obzirom na to da se radi o digitalnoj banci administracija se rješava izuzetno jednostavno i dovoljan je jedan korak za pristanak i potpisivanje saglasnosti.

Odmah potom, na raspolaganje vam se stavljaju dvije mjesečne plate, za sve one troškove koje niste planirali. U ovom paketu je posebno zanimljivo i to što se kamata plaća samo na iskorišteni dio i za vrijeme u kojem je FlexFund bio korišten. A kada govorimo o kamati, ona je dosta povoljnija od kamata drugih finansijskih ponuđača, pa to FlexFund čini najatraktivnijim ovakvim aranžmanom koji je trenutno dostupan.

 

Dakle, u vrijeme kada balkoni trebaju osvježenje ili totalni makeover, kada se tradicionalno okrećemo krečenju prostora nakon sezone grijanja i zatvorenih prozora, zapravo bilo koja želja koju imamo sada se može dosta lako i povoljno realizirati. U vremenima kada su nam putovanja gotovo uskraćena, okretanje prema drugim zadovoljstvima nije samo stvar luksuza, nego apsolutna potreba, da bismo se zadržali u ravnoteži. Zadovoljstva često ne koštaju puno, zašto bismo onda morali razmišljati o tome?

Želimo fleksibilan budžet u koji možemo smjestiti neke lične radosti. I tačka.


Više informacija potražite na www.procreditbank.ba ili na njihovim društvenim mrežama.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com