Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Za vikend u BiH uglavnom sunčano vrijeme uz visoke temperature Istaknuto

suncano sunce

 

U posljednjih nekoliko dana je u Bosnu i Hercegovinu konačno stiglo toplije i nešto stabilnije vrijeme, a očekuje se da će i za vikend biti pretežno vedro sa visokim temperaturama.

 

Jutros je osvanulo pretežno vedro na području Krajine i sjevera Bosne, a u ostalim dijelovima zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne dolazi do smanjenja oblačnosti, a u drugoj polovini dana bit će pretežno sunčano u cijeloj zemlji.

 

Najviša temperatura zraka kretat će se uglavnom između 15 i 20 stepeni Celzija, na jugu zemlje od 20 do 24.

 

U Sarajevu će biti nešto više oblačnosti prije podne, ali i znatno sunčanije u ostatku dana. Najviša dnevna temperatura u glavnom gradu BiH bit će do 17 stepeni.

 

U nedjelju, drugog dana vikenda, bit će znatno viša temperatura i sunčano vrijeme u cijeloj BiH. Iako je u jutarnjim satima moguća magla po kotlinama i najavljena nešto niža temperatura između 2 i 6, bit će mnogo toplije tokom dana tako da se najviša dnevna temperatura zraka očekuje između 21 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

 

Početak naredne sedmice će također biti sunčan, pa je tako u ponedjeljak najavljena najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

 

U utorak će uglavnom preovladavati sunčano vrijeme dok će u večernjim satima doći do naoblačenja. Najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 25 i 30 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ BiH).

 

Klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com