Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH izborila plasman u Europsku Zlatnu ligu Istaknuto

 

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH je u finalu Europske Srebrene lige na „Final Four“-u odigranom u Mariboru u dvorani „Ljudski vrt“ pobijedila reprezentaciju Austrije 3 : 2 po setovima: 25 : 22, 27 : 29, 23 : 25, 25 : 18 i 15 : 7.

 

Dramatičan meč i povijesna pobjeda kojom je ostvaren plasman u Europsku Zlatnu ligu među 16 najboljih reprezentacija Europe. Za reprezentaciju BiH su igrale: Ajla Paradžik, Žana Darugutinović (Brčko), Milana Božić, Ajla Hadžić (Brčko), Ivana Radović (Brčko), Anđelka Radišković, Edina Begić, Elena Babić (Brčko), Ela Kopić, Edna Selimović, Milica Ivković, Dženta Rašdović, Dajana Bošković i Imana Isanović.

 

Trener Stevan Ljubičić je iz Brčkog pozvao i Katarinu Popović koja iz opravdanih razloga nije mogla prihvatiti poziv. Ljubiteljima odbojke u Brčkom je poznato da su za brčansku ekipu igrale i spomenute reprezentativke koje sada brane boje drugih klubova, a to su Ajla Paradžik, Anđelka Radišković, Edna Selimović i Milica Ivković. U razgovoru s trenerom ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Smailom Pezerović smo saznali da je ovaj uspjeh reprezentacija ostvarila što su čelni ljudi saveza stvorili potrebne uvjete za ovaj cilj na čemu je osobno čestitao predsjedniku Aliji Fatiću. Za reprezentaciju slijede pripreme i nastup na Europskom prvenstvu gdje su 24 reprezentacije u grupama koje se igraju u Zadru (Hrvatska), Plovdivu (Bugarska), Clunju (Rumunjska) i po mnogima najjača grupa u Beogradu (Srbija) u kojoj graju: Srbija, Azerbajdžan, Rusija, Belgija, Francuska i Bosne Hercegovine.

 

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com