Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Banjalučani ponosni na košarkašice u reprezentacijama BiH i Srbije Istaknuto

kosarkasice banjaluka 780x340

 

 

Uspješne košarkašice iz Banjaluke koje igraju za reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije večeras su sa balkona zgrade Gradske uprave Banjaluke pozdravile svoje sugrađane kojih su ih dočekali nakon uspjeha na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u košarci, javlja Anadolu Agency (AA).

Na balkonu je bio istaknut natpis “ponos Banjaluke”, a građani su iskoristili priliku da pruže podršku Saši Čađo, koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom šampionatu, kao i članicama reprezentacije BiH, koja je na ovom takmičenju zauzela peto mjesto, Milici Deuri, Dragani Domuzin, Ireni Vrančić i Anđeli Gligić. Prije toga, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković upriličio je prijem za košarkašice kojem je prisustvovala i Banjalučanka Slađana Golić, jedna od najboljih košarkašica nekadašnje Jugoslavije.

 

“Uvjeren sam da će ovakvi uspjesi doprinijeti popularizaciji sporta među mladima, a posebno među našim djevojkama da se bave košarkom”, kazao je on. Uz iskrene čestitke sugrađankama, Stanivuković je rekao da se ovim svečanim dočekom uspostavlja nova praksa proslave uspjeha, te da će ubuduće sve pobjede sportista biti slavljene na balkonu Gradske uprave. Kako je kazao, Grad će, koliko god to bude mogao, biti najiskrenija podrška za sve njihove buduće uspjehe. Saša Čađo je istakla da su srećne što su dobile priliku da svoje uspjehe podijele sa sugrađanima. “Hvala vam, što nam u velikom broju šaljete poruke podrške i ljubav”, naglasila je Čađo.

 

Milica Deura zahvalila je na upriličenom prijemu i dodala da gdje god dođu uvijek sa ponosom kažu da su iz Banjaluke. Najbolja sportistkinja grada Banjaluka za 2020. godinu Dragana Domuzin rekla je da joj mnogo znači podrška svih, te da joj je priznanje najbolje sportistkinje motivacija za dalji rad.

Tuzlanski.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com