Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Gradonačelnik sa saradnicima obišao nekadašnje izletište "Fazanerija“ Istaknuto

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas je sa svojim saradnicima obišao nekada poznato izletište u Brčkom „Fazanerija“ i zajedno s predstavnicima Udruženja „Eco Team Fazanerija“ Brčko razgovarao o mogućnostima ponovnog stavljanja ovog područja na korištenje građanima Distrikta.

 

Gradonačelnik je u razgovoru istakao da „Fazanerija“ ima veliki potencijal i da će se predano raditi na uređenju ovog dijela.

 

„Mi smo se odazvali na poziv Udruženja 'Eco Team Fazanerija' koje posvećeno i predano radi na čišćenju ovog područja. Ovo područje je nekada bilo poznato mjesto na kojem su dolazili i poznati ljudi u prijeratnom vremenu. Sagledat ćemo mogućnosti kako bismo vratili stari sjaj ovom prostoru koje se nalazi blizu grada i kako bi ga stavili u funkciju na korištenje građanima Distrikta. Također, sagledat ćemo i mogućnost da izradimo jedan i urbanistički projekat da vidimo da li ima interesa i za privatne investitore kako bismo uspostavili i neko lovište kako je to nekada i bilo uz određene rekreativne i turističke sadržaje“, kazao je Kadrić.

 

Predsjednik Udruženja „Eco Team Fazanerija“ Brčko Amel Mulaomerović kazao je da su s ovim projektom krenuli samoinicijativno i da su u samom startu dobili podršku dijaspore, građana Distrikta kao i gradonačelnika i institucija u Vladi Distrikta.

 

„Zamisli smo da na ovom području bude i adrenalinski park za djecu, da uradimo pošumljavanje, postavimo klupe, šadrvane i sl. 'Fazanerija', površine oko 200 dunuma je bila zatrpana otpadom i mi smo neke dijelove očistili. Trenutno postoji problem oko zemljišta i nadam se da ćemo taj problem riješiti. Prije današnje posjete mi smo bili kod gradonačelnika koji nam je obećao saradnju s institucijama oko rješavanja parcela, imovinskopravnih odnosa kao i donacijsku pomoć za klupe i sl. Nadamo se da ćemo istrajati u našim planovima, prvenstveno zbog ove naše omladine, djece“, naglasio je Mulaomerović.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com