Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Pehar i petnaest medalja za KKK Hariz Suljić u Bosanskom Brodu Istaknuto

 

Kajak kanu klub Hariz Suljić iz Brčkog osvojio je pehar i 15 medalja na Međunarodnoj regati u Bosanskom Brodu koja je održana protekle subote.

 

 

Najbolji rezultat ostvario je Sadik Delić, koji se u kategoriji mlađi juniori C1 okitio zlatnom medaljom.

 

 

Srebrne medalje osvojili su: Tarik Fazlović (seniori K1), Boris Todorović (seniori C1) koji je bio drugi i u paru sa Almirom Levićem (seniori C2).

 

 

Seniorkama Lejli Deronjić i Amini Hadžić pripala je bronzana medalja u kategoriji K2. Treće mjesto još su osvojili: Sadik Delić (juniori C1), Ismar Zahirović-Aldin Žilić (juniori K2), Asmir Đonlić-Elvir Deronjić (mlađi kadeti MK2) te Elvir Deronjić, Ajdin Osmić i Uroš Panić (škola kajaka).

U ekipnom plasmanu KKK Hariz Suljić zauzeo je također treće mjesto sa 143 boda, iza prvog Olimpika (226) i druge Marsonie (157).

 

 

Na Međunarodnoj regati Stjepan Stanić u Bosanskom Brodu, koja je okupila oko 150 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nastupilo je 18 članova KKK Hariz Suljić.

 

 

“Većina su djeca mlađeg uzrasta. Iako nemamo finansijsku podršku Vlade Brčko distrikta, ipak smo uspjeli postići dobre rezultate i donijeti pehar našem gradu”, objavio je ovaj Klub.

 

Izvor: Sportal.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com