Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Uživajte dok možete, paklene temperature vraćaju se veoma brzo Istaknuto

 

Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

 

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 13; Bihać, Gradačac, Grude, Livno i Prijedor 19; Bijeljina, Ivan-sedlo, Sanski Most i Tuzla 20; Banja Luka i Doboj 21; Sarajevo 22; Bugojno 23; Mostar i Zenica 26; Trebinje 28 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 3hPa je manji od normalnog i raste.

 

Danas više oblačnosti na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U ostalim područjima će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 37°C.

 

 

BIOMETEOROLOŠKE PRILIKE će biti i dalje nepovoljne većim dijelom dana. Tegobe kod hroničnih bolesnika će se smanjiti, a od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, malaksalost, dekoncentracije. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Opšta slika nešto bolja u odnosu na prethodne dane.

 

Objavljena je prognoza i za tri dana:

 

U utorak, 3.08.2021., u Bosni i Hercegovini umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

 

U srijedu, 4.08.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

 

U četvrtak, 5.08.2021., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

 

Izvor: Radio Sarajevo

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com