Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Policija Brčko: Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 30.07. do 02.08.2021. godine Istaknuto

 

 

KRIMINALITET:

 

- U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo u oblasti imovinske prirode.

 

- Policiji Brčko distrikta BiH je dana 31. 07. 2021. godine u 11.55.sati prijavljeno da je u jednom tržnom centru od strane NN lica sa stolice u prodajnom objektu otuđen mobilni telefon. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i utvrdili da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo „Krađa” iz člana 280 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

- Izdvajamo još jedan događaj od dana 31.07.2021. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH u 03.24 sati prijavljeno da u ulici S.B. Bašagića leži jedno povrijeđeno lice, te da se pošalje vozilo Službe hitne pomoći. Na lice mjesta upućeno sanitetsko vozilo, a policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su odmah nakon prijave izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj, te pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio.

 

JAVNI RED I MIR

- U oblasti javnog reda i mira u izvještajnom periodu zabilježena su tri događaja, tokom kojih su lica P.D. rođen 1987. godine, M.S. rođen 1980 godine i N.H. rođen 1975. godine svi nastanjeni u Brčkom, lišeni slobode zbog počinjenih prekršaja 4., 5. i 8., te 4. i 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, pa će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH protiv počinilaca ovih prekršaja biti dostavljeni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

 

SAOBRAĆAJ:

 

- Tokom navedenog perioda zabilježeno je pet saobraćajnih nezgoda.

 

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 24 vozača. Od toga 10 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, šest zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, pet jer su upravljali neregistrovanim vozilima, dva vozača koji su vozilima upravljali nako isteka važnosti potvrde o registraciji i jedan koji je upravljao vozilom sa nepropisno smještenim teretom.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com