Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Više od 700 aplikacija za obnovu i rekonstrukciju kuća u Brčko distriktu Istaknuto

 

U odjeljenje za izbjegla raseljena lica i stambena pitanja, brčanske Vlade, pristiglo je više od 700 prijava na raspisana tri javna poziva u vezi sa riješavanjem stambenih pitanja, zašto je iz budžeta Distrikta izdvojeno više od 650.000 maraka.

 

„ Inače, za prvi poziv, koji se odnosi na obnovu kuća povratnicima izdvojeno je 200.000 maraka a pristiglo je 340 aplikacija. Za drugi javni poziv, a tiče se integracije u Distrikt, rezervisano je 150.000, i zaprimljeno je 80 prijava,dok za ovaj posljednji javni poziv, a odnosi se na obnovu- ratom razrušenih domova, je rezervisano 300.000, a apliciralo je 286 lica“ rekla je šefica odjeljenja Ljubica Ilić. Paralelno sa prijemom zahtjeva- odnosno aplikacija, u odjeljenju se išlo i dalje kroz propisane procedure odabira korisnika donacija, kroz formirane stručne komisje. Komisije koje će raditi na analizi prispjelih prijava već su formirane te ide pregled pripjele dokumentacije. „Za očekivati je da cijeli proces odabira za javni potiv koji je prvi raspisan, onaj obnovu kuća povratnicima, bude okončan i preliminarna lista korisnika donacija, bude objavljena idućeg mjeseca, odnosno tokom septembra“, precizirala je Ilić.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com