Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Dodik u Brčkom: Ubrzavaju se aktivnosti oko izgradnje autoputa Istaknuto

 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je sino' u Brčkom da se ubrzavaju aktivnosti oko izgradnje auto-puta i gasovoda koji bi išao tom trasom prema Banjaluci.

 

Dodik je naveo da ga raduje što postoji konsenzus u Brčkom i što Republika Srpska i Federacija BiH (FBiH) pregovaraju sa distriktom da svako u okviru svojih mogućnosti obezbijedi izgradnju te dionice auto-puta.

 

– Mi ćemo ovdje veoma brzo ponovo doći ili ćemo organizovati sastanak u Banjaluci da definišemo trasu. Republika Srpska je spremna da uzme pod koncesiju tu dionicu auto-puta kako bi to bila integralna saobraćajna veza od Banjaluke, Doboja, preko Brčkog i dalje prema Bijeljini – rekao je Dodik Srni.

 

 

On je dodao da će danas u Beogradu razgovarati oko otpočinjanja radova od Rače do Bijeljine, te da je raspisan javni tender na kojem se prijavilo desetak firmi koje su spremne da grade dio auto-puta od Vukosavlja do Brčko distrikta.

 

 

– To je jedna kompleksna aktivnost koja će kada se završi uticati na stanje i standard na ovom prostoru. Računamo da će u narednih četiri-pet godina biti kompletno završena trasa ne samo kroz Brčko distrikt nego i od Brčkog do Doboja i od Brčkog do Bijeljine i dalje prema Rači – poručio je Dodik, koji je i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

 

Govoreći o radu Opštinskog odbora SNSD-a u Brčkom, Dodik je istakao da je to stabilan odbor koji uživa veliku podršku građana te čestitao novoizabranom predsjedniku Odbora Siniši Miliću na izboru i istakao da će doskorašnji predsjednik Đorđa Kojić i dalje ostati važan član stranke i Odbora.

 

Dodik se sino' sastao sa rukovodstvom i članovima brčanskog SNSD-a sa kojima je razgovarao o načinu modeliranja projekata koji su bitni ne samo za građane Brčkog nego za sve one koji žive na tom regionu.

 

 

 

Izvor: Srna

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com