Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

U čast 60. rođendana Emira Hadžihafizbegovića u Češkoj najavljen filmski maraton Istaknuto

 

Počev od 27. augusta u češkom gradu Vsetinu planiran je trodnevni filmski maraton savremenog bosanskohercegovačkog filma koji će se fokusirati na filmski opus Emira Hadžihafizbegovića, a sve u čast njegovog 60. rođendana.

 

Program Filmskog maratona u Vsetinu donosi 14 filmova iz balkanske regije, a posebno se fokusira na savremeni bosanskohercegovački film.

 

Predstojeći maraton slijedi nakon onog iz 2016. godine, koji je imao podnaslov "Četvrt stoljeća bosanskohercegovačkog filma" i mapirao je bosanskohercegovačku kinematografiju od kraja rata 1990-ih do danas.

U okviru programa organizatori su uključili i svojevrsnu retrospektivu, kako su na stranici maratona napisali, značajnog bosanskohercegovačkog glumca Emira Hadžihafizbegovića.

 

Retrospektiva će obuhvatiti simboličan opus od šest filmova povodom njegovog 60. rođendana.

 

Podnaslov manifestacije, koju u potpunosti organiziraju Česi nosi ime "Emir Hadžihafizbegović 60" i realizirat će se uz podršku ambasadorice BiH u ovoj zemlji - Martine Mlinarević.

 

Izvor: Klix

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com