Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Brčko: Završetak rekonstrukcije zgrade u pješačkoj zoni do kraja godine Istaknuto

 

U sklopu projekta „Rekonstrukcija fasada u pješačkoj zoni“ kojim je obuhvaćeno sedam objekata u središtu grada, nedavno su započeti radovi na zgradi naspram Gradske galerije, a koji bi, ukoliko vremenski uvjeti to dopuste, trebali biti dovršeni do kraja godine.

 

Radovi na rekonstrukciji spomenute zgrade započeli su prije 15 dana, a njima su obuhvaćeni obnova fasade i fasadne stolarije te zamjena krovnog pokrivača.

 

Šefica sektora za održavanje Ureda za upravljanje javnom imovinom, Jelena Duvnjak, kaže kako radovi za sada teku predviđenom dinamikom.

„U ovih petnaest dana postavljena je skela, promijenjen je dio krovnog pokrivača i izbačen otpad koji se nalazio u potkrovlju zgrade. Nakon toga, uslijedit će završetak zamjene krovnog pokrivača i revitalizacija fasade i fasadne stolarije“, rekla je Duvnjak.

 

Za ovaj projekt izdvojeno je 350.000 KM, a njegov završetak se očekuje do kraja godine.

„Rok završetka ugovornih radova je 75 radnih dana, odnosno očekujemo da bi se za naredna tri mjeseca, ukoliko budu povoljni vremenski uvjeti, to moglo završiti“, istaknula je Duvnjak.

Nakon završetka ove faze projekta uslijedit će daljnje uređivanje unutrašnjosti zgrade te bi u ovu zgradu trebao biti izmješten Gradski muzej.

 

 

„Grad je Muzeju dodijelio taj prostor, te za godinu ili najkasnije dvije, kada se taj prostor uredi i kada se pripremi muzejski materijal za izlaganje, bit će otvorene stalne postavke u tom prostoru“, kaže Vanja Žigić, kustosica Muzeja.

 

“U sklopu projekta „Rekonstrukcija fasada u pješačkoj zoni“ preostala je još jedna zgrada, za koju je u tijeku pribavljanje odobrenja za građenje, a za koju se očekuje da će do kraja godine biti raspisana tenderska dokumentacija za izbor najpovoljnijeg ponuđača”, potvrdila je Duvnjak.

 

Pored ovoga, Ured za upravljanje javnom imovinom radi i na projektima izgradnje Doma kulture u MZ Šatorovići i kupališta u Brezovom Polju te je pripremljena tenderska dokumentacija za Kamerni teatar.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com