Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

U toku adaptacija prostora stare zgrade Policije za potrebe Inspektorata Istaknuto

 

Inspektorat Brčko distrikta bi, u narednom periodu, trebalo da se preseli u staru zgradu Policije u centru grada, a adaptacija prostora za te namjene je, na prvom spratu ove zgrade, već počela.

 

 

Završeno je krečenje i postavljen je laminat u 24 kancelarije, zatim slijedi nabavka računara i opreme za što je tender skoro pa završen, te nabavka dijela namještaja i instalacija internetske mreže. Adnan Drapić, šef brčanskog Inspektorata kaže da će se raditi na obezbjeđenju dodatnog prostora jer ovaj ipak neće biti dovoljan za smještaj 65 zaposlenih, koliko ih ima u Inspektoratu, a od kojih će mnogi svakodnevno raditi sa strankama.

 

Takođe je u budućnosti planirana i rekonstrukcija cijele zgrade Policije za što je, u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta, obezbijeđeno 300.000 maraka.

Plan je da se radi i zamjena krova i stolarije, a za što će novac biti obezbijeđen putem IPA projekta.

 

Zgradu Policije će, pored Inspektorata, koristiti i Odjeljenje za javnu zdravstvo, Odjeljenje za javni registar i informatičari.

 

Podsjetimo, zaposleni u brčanskom Inspektoratu već godinama rade na zastarjeloj računarskoj opremi u neuslovnim prostorijama zgrade bivšeg salona namještaja “Šipad” u kojoj nema grijanja i gdje nisu obezbijeđene drugi uslovi za normalno odvijanje radnog procesa.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com