Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Šef brčanske Policije se sastao sa vršiocem dužnosti direktora Kancelarije za prevenciju korupcije Istaknuto

 

Šef Policije Brčko distrikta BiH, Goran Pisić održao je danas u zgradi Policije Brčko distrikta BiH sastanak sa v.d. direktora Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta BiH, Žarkom Ćosićem.

 

Tema razgovora tokom radnog sastanka odnosila se na definisanje principa saradnje između pomenutih institucija u svrhu što efikasnijeg rada i djelovanja u realizaciji ciljeva Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije, kao što su: „Prevencija korupcije, identifikovanje i eliminacija uzroka korupcije, kao i osiguravanje i unapređivanje pravnog okvira za prevenciju korupcije.”

 

Na sastanku je razgovarano i o potrebi potpisivanja Sporazuma o zajedničkom koordinacionom timu kojim bi se bliže uredili postupanje i saradnja između Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije, Policije i Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com