Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Novi premierligaš u Brčko Distriktu Istaknuto

 

Nakon višemjesečne stanke zbog corona virusa nastavilo se takmičenje u svim stolnoteniskim ligama Bosne I Hercegovine. Tako je 30.5.2021. g. održan šesti odnosno zadnji turnus prve stolnoteniske lige FBiH, a domaćin je bio STK Kreševo. U ovoj ligi učestvuje 10 klubova i najbolji iz ove lige ide direktno u Premier ligu.

 

Nakon ovog turnira i dvije ubjedljive pobjede stolnotenisača iz Brke (STK Vitez -„STK Brka 2007“ 1-3;
STK “Doboj Istok“ - „STK Brka 2007“ 1-3) jednak broj bodova imaju „STK BRKA 2007“ i STK „Mostar II“ ali budući da STK „Mostar II“ ne može sudjelovati u premier ligi jer već imaju svoje predstavnike u njoj u viši rang ide STK „Brka 2007“ iz Brke.

 

Ovakav rezultat možemo najviše zahvaliti našim igračima u sastavu: Nemanja Mitrović (najbolji igrač lige), Jasmin Nišić i Mario Miletić te logističkoj podržci svih ljudi koji rade u klubu, posebno našem nedavno preminulom predsjedniku kluba Ahmetu Trobradoviću koji je silno želio da uđemo u premier ligu i na neki način ovo je naša zahvala njemu na nesebičnom radu u klubu. Također ističemo podršku naših sponzora BH Telekoma, FIS-a te posebno Vladu Brčko distrikta bez koje ne bi bilo moguće ostvariti ove rezultate.

 

U Brčko distriktu postoje tri stolnoteniska kluba koji broje oko 50-tak članova koji svakodnevno treniraju i trude se postići što bolje rezultate. Vjerujemo da će ovakvi rezultati potaknuti i druge ljude koji imaju afinitet prema ovome sportu da se uključe u klubove i da kroz igru, zabavu i prijateljsko družene zavole ovaj sport i na jedan rekreativan način iskoriste svoje vrijeme.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com