Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Premijera filma o životu Tome Zdravkovića sutra u Brčkom Istaknuto

 

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

 

 

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

 

“TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

 

Originalni naslov: Toma

Režiser: Dragan Bjelogrlić

Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović

Trajanje filma: 140 min.

Žanr: biografski

Zemlja porijekla: Srbija

Distribucija: Oskar film

 

Brčanska publika će film moći da pogleda naredne četiri večeri počev od sutra 30. septembra do 3. oktobra u Domu kulture u terminima od 18 časova i 20:30 časova. Cijena ulaznice košta 4 marke.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com