Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Čestitka gradonačelnika Kadrića povodom Svjetskog dana učitelja Istaknuto

 

Poštovani učitelji, nastavnici, profesori,

 

Potpisivanjem UNESCO-ve Preporuke o statusu učitelja na dan 5. oktobar 1966.godine, svjetski kalendar postao je bogat za veliki datum koji se u svijetu obilježava kao Svjetski dan učitelja.

Naime, ova Preporuka je jedan od najvažnijih dokumenata u području obrazovanja, stručnog usavršavanja, rada kao i prava, odgovornosti i života svih učitelja.

 

Vi, naši učitelji, nastavnici, profesori, nosite veliku odgovornost i ulažete svakodnevne napore kako bi učenici stekli neophodno znanje, vještine i savladali gradivo koje će ih izgraditi u uspješne osobe. Vi ste oni koji učenicima dajete materijal kako bi skrojili svoj put, radeći zajedno sa njima pri svakom pokretu i davajući im motivaciju za svojim usavršavanjem.

 

U posljednjih godinu i po suočili smo se sa teškim okolnostima koje je izazvala pandemija u obrazovanju naše djece, ali svojom velikom voljom, radom, trudom, predanošću pokazali ste da i u nepredviđenim i teškim okolnostima, postoji način da se uradi ono najbolje i da za prenošenje i usvajanje znanja ne postoji nijedna prepreka.

 

Pokazali ste da je znanje moć i mnogo ste uspjeli, suočivši se sa potpuno novim koracima i pravcima koje ste morali preduzeti usljed pandemije.

 

Za znanje i kvalitete kojima učite naše učenike, upućujem vam zahvalu i čestitam vaš dan – Sretan 5. oktobar!

 

 

                                                                  GRADONAČELNIK

                                                                   Esed Kadrić

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com