Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Optužnica protiv Brčanke zbog šverca cigareta Istaknuto

 

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ljiljane Škipine /55/ iz Brčkog koja je tereti da je 8. februara nezakonito stavila u promet veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH.
Prilikom pretresa njene kuće i pomoćnih prostorija pronađeno je i zaplijenjeno 1.239 paklica cigareta različitih marki i oduzeto 180 kilograma rezanog duvana ukupne vrijednosti 40.918 KM.

 

Škipina je, nakon nabavke, cigarete raznih marki i nefabrički pravljene cigarete stavljala u promet na području Pala, te na taj način ostvarila nezakonitu imovinsku korist i nanosila štetu BiH, kao i građanima plasmanom duvanskih proizvoda koji nisu prošli propisani standard kontrole kvaliteta i ispravnosti, a za koje nije posjedovala nikakvu dokumentaciju, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

Ona je optužena da je počinila krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com