Menu

VODORAVNI 3 I 7748

U BiH se saobraća po mokrim i klizavim cestama: Vozači, obratite pažnju na poledicu

b 220106004Saobraćaj se ovog jutra u BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima zbog kiše i snijega, kojeg najviše ima u višim predjelima i preko planinskih prevoja.

 

Na pojedinim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po mokrom kolovozu. Zbog ugaženog snijega izdvajamo puteve: Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad (Mlinište), Jablanica-Posušje (Blidinje), Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Rogatica (Romanija) i Trnovo-Foča (Rogoj).

Na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima iz BIHAMK-a upozoravaju na poledicu, dok se u nižim područjima poledica može očekivati na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

"Skrećemo pažnju i na učestale odrone. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme", poručili su iz BIHAMK-a.

Zbog radova otežano se saobraća na putu Konjic-Jablanica, kod tunela Crnaja, te na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, kod tunela Skela, kao i na putnim pravcima Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica -Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog pravoslavnog Božića, danas od 12 sati do sutra (07.01.) do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: Klix

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com