Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Novi veliki uspjeh filma Jasmile Žbanić: Metacritic proglasio “Quo Vadis, Aida?” najboljim filmom u 2021. godini! Istaknuto

Quo vadis Aida
Metacritic je sajt koji objedinjuje kritike filmova, TV emisija, muzičkih albuma, video igara i ranije knjiga.

Web stranica Metacritic proglasila je film bosanskohercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”, najboljim filmom u 2021. godini.

Metacritic navodi da je najbolji ovogodišnji film nije lako gledati. Podsjećaju da je bio nominiran za Oscara za najbolji međunarodni film prije godinu dana. Quo Vadis, Aida? je, dalje navode, bh. ratna drama koja je prvi put počela zarađivati ​​pohvale kada je debitirala na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 2000.

“Kao fikcionalizirani prikaz onoga što je nekada opisano kao najgori evropski genocid u poslijeratnom periodu, Quo Vadis, Aida? je mučan i vitalan u svojoj gorkoj tuzi. Kao studija političke i diplomatske inercije u suočavanju sa savremenim globalnim ljudskim tragedijama, ne može biti hitnije”, naveo je Christopher Machell, CineVue.

Izvor: Slobodna Bosna

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com