Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Nakon trodnevne drame Đoković na sudu ipak dobio vizu za Australiju Istaknuto

Đoković
Nakon trodnevne drame Đoković na sudu ipak dobio vizu za Australiju.

Najbolji teniser svijeta je dobio medicinsko izuzeće jer je prebolovao koronavirus u decembru, no po dolasku u Melbourne viza mu je poništena.

Savezna vlada i lokalne vlasti u Melbourneu su tvrdile da prebolovani koronavirus nije uslov za ulazak u Australiju, već vakcinacija, a s obzirom na to da je Đoković izjavio da nije vakcinisan, oduzeta mu je viza, a on prebačen u imigracioni centar.

Nakon pet dana održano je suđenje na kojem su Đokovićevi advokati imali jače argumente od kolega koji su zastupali australske vlasti te je sudija Anthony Kelly presudio u korist najboljeg tenisera svijeta.

Nešto malo nakon 7 sati jutros donesena je velika odluka za srbijanskog tenisera. Naređeno je da Vlada Australije plati sve troškove i da Đokoviću bude ukinuta odluka o ukidanju vize.

Đoković će sada moći nastupiti na Australian Openu, koji počinje 17. januara, a na kojem će loviti rekordnu 21. titulu s Grand Slam turnira.

Izvor: Klix

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com