Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Švicarci dolaze: Bosna i Hercegovina dio novoga tržišta velike kompanije koje čini 11 zemalja, posao za 8.000 radnika Istaknuto

Nestle
Zemlje koje pripadaju ovom tržištu su Bosna i Hercegovina, Rumunjska, Bugarska, Hrvatska, Srbija, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Kosovo, Ukrajina i Moldavija.

Nestlé, kao jedna od vodećih svjetskih kompanija u prehrambenoj industriji, uspostavila je tržište južne i istočne Europe (SEEM) i na funkciju voditelja tržišta u januaru imenovala Alessandra Zanellija.

Zemlje koje pripadaju ovom tržištu su Rumunjska, Bugarska, Hrvatska, Srbija, BiH, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Kosovo, Ukrajina i Moldavija.

Odluka je donesena u okviru transformacije kompanije te predstavlja priliku za ostvarenje šireg dosega i rasta u svim kategorijama, razvijajući pri tome ljude i pet središta – Bukurešt, Sofiju, Zagreb, Beograd i Kijev. Novoformirano tržište obuhvaćat će oko 8000 ljudi i pet tvornica.

“Ova transformacije omogućuje brže prepoznavanje poslovnih prilika i profitabilni rast. Novom strukturom tržišta moći ćemo postizati najambicioznije ciljeve i rezultate i pozicionirati se na vrhu svih kategorija, na svim teritorijima.

Želimo ojačati svoju organizaciju, učiniti je agilnijom i usmjerenom na ljude i potrošače”, objašnjava Alessandro Zanelli, voditelj novoga tržišta.

 

 

Izvor: Slobodna Bosna

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com